A Sony Mobile a Weibo hivatalos Xperia-csatornáján ugratta a következő zászlóshajó telefont, és a videó – amellett, hogy megismétli a már ismert indulási dátumot – a gyújtótávolságról is beszél.

A videóban Pierre Lambert – egy fotós és YouTuber – arról beszél, hogy milyen érzés egy “nagy optikai lencsét” használni, majd kijelenti, hogy “ez csak egy tartományt ad hozzá, nem csak a gyújtótávolság, hanem a kreatív lehetőségek tekintetében is”.

Bár megfelelően homályosan fogalmaz – hogy ne tudjunk túl hamar részleteket -, itt elég sok minden van ahhoz, hogy felcsigázza az étvágyat. Mivel a Sony Mobile kifejezetten a gyújtótávolsággal ugrat, ez azt sugallja, hogy egy jobb zoomos kamerát fogunk kapni.

Hogy pontosan hogyan is néz ki ez a jobb zoom, azt még nem tudjuk. Az előző Xperia 1 III két optikai zoomhosszal rendelkezett, a 2,9x és a 4,4x is elérhető volt ugyanarról a telefotó kameráról. Lehet, hogy a Sony ezúttal is hasonló megközelítést alkalmaz, vagy még hosszabb optikai hosszal bővíti a kínálatot. Nem vagyunk benne biztosak.

A Sony következő zászlóshajó telefonja május 11-én mutatkozik be – a részletek itt találhatók -, és várhatóan ismét a kreatívokra, fotósokra és videósokra összpontosít majd a bevezetéskor.

Az Xperia 1 IV várhatóan a korábbi modellekhez hasonló hosszú, keskeny képaránnyal, lapos élekkel, IP68-as víz- és porállósággal, valamint 4K felbontású, 21:9-es OLED-kijelzővel kerül forgalomba.

A legtöbb forrást az új készülékről a WhatHifi-n találod. Az egyéb specifikációk között szerepel majd a Snapdragon 8 Gen 1 a 12 GB vagy 16 GB RAM és egy erős 5000 mAh-s akkumulátor … TOVÁBB