Hogy működik a vezeték nélküli töltés

A mobileszközök használata egyre fontosabb része a modern életnek és agyunk kiterjesztésének, amely segíti napi rutinunkat. A mobileszközök feltöltése a modern életmunka egyik feladata, amely folyamatosan a mi elméjükön áll. Szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy van egy töltőnk, amellyel gyorsan tölthetjük a folyamatosan elfoglalt telefonjainkat, és gyakran megtaláljuk magunkat a repülőterek és a buszpályaudvarok hálózati csatlakozóinál.

Vezeték nélküli töltés

Ahogy a technológia továbbfejlődik, kevésbé van szükségünk olyan vezetékekre, amelyek megfordulnak és meggörbülnek, és láncossá teszünk egy hálózati csatlakozóaljzathoz vagy egy Ethernet portot a falra. Kihúzta a vezetékes internetkapcsolatot (Wi-Fi-vel), az adatátviteli kábeleket (Bluetooth) és akár a vezetékes (GSM / CDMA) hálózaton. A villamos energia és alkalmazások terén elért sok előrelépésnek köszönhetően van egy olyan terület, ahol a vezeték nélküli technológia kevésbé kényelmetlenül ígérkezik, amikor eljön az ideje, hogy feltöltsük a valós életünket, a telefonjainkat.

A vezeték nélküli töltés bevezetése nemcsak a mobileszközök könnyebb és kényelmesebb feltöltését teszi lehetővé, hanem sok más alkalmazás számára is nyitja az ajtót.

Hogyan működik?

A vezeték nélküli töltés úgy működik, hogy a két tekercs között mágneses rezonancia és induktív átvitel révén áramot ad át. A vezeték nélküli töltő főleg egy adó-tekercs, egy vevő-tekercs és egy vezérlő / áramköri egységből áll.

Tehát itt van a vezeték nélküli töltő működése: 1). – Az adóegység DC tápegységhez van csatlakoztatva, és készenléti állapotban marad. 2). – Ha az adóegység tetején egy vevőkészülékkel rendelkező mobilkészülék van elhelyezve, akkor az adó mérni fogja a rezgés ellenállását, és aktiválódik. Ebben a szakaszban az áram AC-re változik, és a tekercsen keresztül mozog, így váltakozó mágneses mezőt hoz létre, amely induktív teljesítményt ad a vevőnek.

3). – A vevő átirányítja az energiát a készülékek teljesítményvezérlő egységére (ezért a töltés állapota látható), majd az akkumulátorra.

A vezeték nélküli töltés módszerei

A vezeték nélküli töltők számos változata létezik. Mindegyikük ugyanazt az elektromágnesességi elvet használja. A két fő rezonáns és induktív módszer csak abban különbözik, hogy az átviteli és a fogadó tekercsek közötti távolságot tekintve a tekercsek teljesítményét átruházzák.

Amikor azonban ideje váltani a vezeték nélküli töltésre, több tényezőre van szükség.

1) Egytekercs: Egytekercses vezeték nélküli távadók, mint például az 1. ábrán látható, ideálisak, ha a tér tényező. Ezzel a módszerrel egyszerre csak egy telefont tölthet fel, de hatékonyabb a mobileszköz és a távadó közötti csökkentett tér miatt, miközben több energiát takarít meg.

2) Több tekercs: A több tekercsadók ideálisak a családok számára, mert egyszerre több telefon is feltölthető. Ezek az adók sokféle alakban érkezhetnek, a szőnyegektől a körkörösig, és elhelyezhetők egy olyan ház központi pontján, ahol minden telefon töltődik, anélkül, hogy megkötöznék a kábelt és a rendetlenséget.

Összegzés

A vezeték nélküli töltés jövője a mágneses rezonancia módszerben rejlik, ami jelentősen megnöveli a tekercsek közötti távolságot. Ez azt jelenti, hogy a jövőbeli alkalmazások lehetőségei az összes mobilkészülék töltésétől kezdve a háztartási elektronikához kapcsolódnak. Képzelje el, hogy soha nem kell semmit csatlakoztatnia. A villamos energia közvetlenül a tekercsekről a falon, és minden elektronikán és készülékén, bárhol is szeretné őket elhelyezni, szó szerint ragyogó jövő.